top of page

Sensibo Air

Spara upp till 40%* på din elräkning

● Spara energi och pengar
● Gör din luftvärmepump smart 

● Styrs efter geografisk plats
● Enkel montering och installati
on

Sensibo Air produkt bild med M3 rekommenderar
Tek.no Anbefalt för Sensibo Air
Teknikveckan rekommenderar för Sensibo Air

Sensibo Air är den lilla smarta sensorn du kan ansluta till din gamla/nya luftvärmepump för att göra den smart. Låta den styra luften i ditt hem helt automatiskt eller ta kontrollen över den var du än befinner dig. Sensibo Air kan användas tillsammans med alla luftkonditioneringar och värmepumpar som har fjärrkontroll. 

Sensibo blir app styrd och smart automatiskt
Sensibo installningar i app för schema styrning

Via Sensibo-appen kan du automatisera din luftvärmepump och på så sätt spara el och energi. Bestäm när din luftvärmepump skall vara igång genom att sätta ett 7-dagars schema efter tiderna ni oftast är hemma.

Du kan också styra din luftvärmepump efter var du befinner dig. Med hjälp av geofencing kan du enkelt ställa in platser, zoner och avstånd så att luftvärmepumpen stängs av när du lämnar hemmet, garaget eller rummet den är placerad i. För att slippa ha den igång när du inte är i närheten.

Sensibo app visar geofencing med zoner på en karta
Bilden illustrerar värme och kyla med en luftvärmepump

Sensibo sätter på värmen innan du vaknar på vintern. Det kyler ner ditt hus innan du anländer på sommaren. Hemma eller på språng ser den alltid till att temperaturen är precis rätt för dig.

Visar inställningar från Sensibo mobil app

Med smart automatisk styrning och schemaläggning kan du spara så mycket som 40%* av din elförbrukning.

Sensibo Air fungerar tillsammans med alla värmepumpar som har IR-fjärrkontroll. Det gäller även din gamla trotjänare.

Spara energi genom att sätta ett schema efter vilka tider och dagar ni är hemma.

Geofencing - Sätt platser och avstånd så att din luftvärmepump stängs av när du lämnar ett rum eller går hemifrån.

Sensibo Air + Tibber = Sant

Koppla upp din Sensibo Air enhet till Tibber för att få tillgång till termostatens fulla potential
och sänka dina uppvärmningskostnader ytterligare.

Termostat

Du kan styra temperaturen direkt från Tibber-appen och även ändra inställningar så som fläkthastighet, läge, av/på av luftvärmepumpen.

Sensordata

Du kan följa nuvarande och historiska värden av både temperatur och luftfuktighet i Tibber appen.

Dag- & nattsänkning

Du kan aktivera automatisk dag- och  nattsänkning för att spara el på uppvärmning då den inte behövs.

Semesterläge

Semesterläge sänker temperaturen och sparar energi när du är bortrest. Hemmet värms innan du kommer hem så det är varmt när du är tillbaka!

M3 rekommenderar Sensibo Air logo

4.5/5 - M3.idg.se

"Sensibo Air har flera viktiga uppdateringar jämfört med föregångaren och om du vill göra din luftvärmepump eller ac smart och uppkopplad, då är detta en riktigt prisvärd lösning. Rekommenderas!"

Tek.no Anbefalt Sensibo Air logo

8.5/10 - Tek.no

”Lätt att installera, enkel och snygg app, kan läggas till i andra appar som Tibber och du sparar pengar på el.  Sammantaget fungerar systemet

sömlöst och enkelt”

Teknikveckan rekommenderar Sensibo Air logo

4.5/5 - Teknikveckan.se

”Precis som tidigare erfarenheter från Sensibo så är de duktiga på vad de gör. En smart luftvärmepump är värt investeringen i mitt tycke och i ett

smart hem kan du då få ut mycket

mer av din pump.”

Återförsäljare - Här kan du köpa din Sensibo Air
Rekommenderat pris: 1 199 kr

lifestylestore_Original.png
 • 3. Appen för Sensibo Air
  Sensibo-appen ger dig enkelt översikt och kontroll över luften i ditt hem. Den är stilrent designad, enkel att förstå sig på och är översatt till bland annat svenska, danska och norska.
 • 4. Sensibo Air + Tibber?
  Ja, koppla upp din Sensibo Air enhet till Tibber för att få tillgång till termostatens fulla potential och sänka dina uppvärmningskostnader ytterligare. Några exempel: Termostat Du kan styra temperaturen direkt från Tibber-appen och även ändra inställningar så som fläkthastighet, läge, av/på av luftvärmepumpen. Sensordata Du kan följa nuvarande och historiska värden av både temperatur och luftfuktighet i Tibber appen. Dag- & nattsänkning Du kan aktivera automatisk dag- och nattsänkning för att spara el på uppvärmning då den inte behövs. Semesterläge Semesterläge sänker temperaturen och sparar energi när du är bortrest. Hemmet värms innan du kommer hem så det är varmt när du är tillbaka!
 • 1. Innehåll i lådan
  ● Senibo Air-enhet ● USB-kabel 1,2 meter (USB-A/Micro-usb) ● Produktblad Tänk på att det inte följer med någon strömadapter. Du behöver en USB-adapter och det fungerar med dem flesta. Din vanliga mobilladdare klarar av att driva Sensibo Air.
 • 2. Installation av Sensibo Air
  Sensibo Air är väldigt enkelt att installera. Allt som behövs är en smartphone, Sensibo-appen, samt tillgång till ett WiFi-nätverk (2,4 GHz). ● Placera Sensibo Air på en vägg där enheten har fri sikt till luftvärmepumpen, samt tillgång till ett eluttag. ● Ladda ner och öppna Sensibo-appen. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in din Sensibo Air.
 • 5. Hur många enheter behöver jag för mitt hem?
  Det beror på hur många AC-enheter du vill ha anslutna. En enhet fungerar med en luftvärmepump/AC, så det behövs en Sensibo per enhet , alla hanteras från en och samma Sensibo-app.
 • 5. Kan man integrera Sensibo Pure med andra enheter från Sensibo?
  Du kan integrera din Sensibo Pure med AC-anläggningar och luftvärmepumpar med hjälp av Sensibo Sky och Sensibo Air för att förbättra luftcirkulationen och öka luftreningen med upp till 70%.
 • 8. Specifikationer för Sensibo Pure
  Föroreningar Virus, bakterier, mögelsporer, pollen, rök, PM1, PM2.5, PM10, damm och luftburna partiklar ner till 0.1um Filtrets livslängd 6 månader under vanliga förhållanden och användning Mått BxLxH, 195 x 195 x 388 (mm) Rummets storlekstäckning Renar upp till 27 m² i Pure Boost- läget och på lägsta effekt upp till 16 m² Filter 3-fas filtreringssystem: Förfilter, HEPA-filter och kolfilter Ljudnivå 53 dB Sladdlängd 183 cm El-input 100-240V 50 / 60Hz Nätverksband WiFi 2,4 GHz och Bluetooth 4.0 Röstassistenter Amazon Alexa, Siri Genvägar och Google Home / Assistant Appar iOS och Android
 • 2. Vad renar Sensibo Pure? 
  HEPA-filtret reducerar damm, pollen och bakterier/virus ner till 0,1 mikrometer även kallat PM 2,5. Vidare innehåller Sensibo Pure ett kolfilter för att rena lättflyktiga organiska föreningar vilket innebär exempelvis matos och andra luftföroreningar.
 • 4. Hur stort rum kan Sensibo Pure rena?
  Sensibo Pure renar ytor upp till 16 m² på lägsta effekt och 27 m² i Pure Boost.
 • 6. Går det att stänga av lamporna på Sensibo Pure?
  Det korta svaret är att det är möjligt att släcka vissa lampor. Du kan stänga av den långa lamppanelen, men det går inte att stänga av on/off-knapparna längst upp.
 • 1. Hur kommer jag igång?
  Med ett enkelt knapptryck aktiverar du din Sensibo Pure. Styr manuellt eller med appen för iPhone eller Android.
 • 7. Uppackning och installation av Sensibo Pure
 • 3. Kan jag styra Sensibo Pure när jag inte är hemma?
  Sensorer är alltid aktiva och anpassar sig till inomhusluften. Sensibo Pure kan t.ex. känna av när du inte är hemma och passar på att rena extra mycket till du kommer hem. Denna funktion kallas Pure Boost.

Frågor om Sensibo Air

Stora pengar du kan spara med Sensibo Air

*40% är generella siffror och varierad såklart kraftigt beroende på användning och grundförutsättningar.

Uträkningen baseras på en modern standardvilla som förbrukar runt 25 000 kWh per år.
Utan annan extern värmekälla. Direkt elvärme tillsammans med värmepump.

Exempel:
25 000 kWh per år
(137 500 kr 5.50 kr/Kwh = 377 kr/dag).
Spara upp till 55 000 kronor per år och sänk din dagliga kostnad till 115 kronor.
(Kwh 5.50 kr, elområde 4, pris från 2023-01-03)


Din faktiska kostnad baseras på vilken luftvärmepump du har, ålder på ditt hus, isolering mm.

bottom of page